Възможно ли е заразяване?

Задайте въпросите, които ви вълнуват за СПИН, или споделете вашата информация

Модератор: Uzunova

Stan77
Регистриран: вт дек 18, 2018 7:20 pm

Възможно ли е заразяване?

Мнение от Stan77 » пет дек 15, 2023 11:49 am

Здравейте!

Накратко - на 13 ноември имах рисков контакт с друг мъж. Той включваше орален секс без презерватив. Не е свършвал в устата ми, но докато му правих свирка усетих горчив вкус върху устните и езика си. Предполагам, че са попаднали капки от предеякулата. Не съм гълтал, а веднага изплюх. Освен слюнки друго не видях да излиза от устата ми.

28 дни по-късно /на 11 декември/ започнах да чувствам сухота и зачервяване в гърлото, болка и трудност при преглъщане, а тази нощ/15 декември/ 32 дни след контакта установих леко повишена температура - 37,3 градуса и след това изпотяване /тогава предполагам, че температурата е паднала/. Рано тази сутрин след ставане температурата беше спаднала на 36,8. Преди час пих прахче тайлол хот и започнах да смуча таблетки хексоралетен за гърлото. Сега я измерих отново температурата и е 37,0, но не знам дали няма да се повиши отново след като мине действието на прахчето и таблетката. Нямам други симптоми.

Имам ли повод за притеснение? Ако направя тест сега - 32 дни след контакта ще покаже ли сигурен резултат? Междувременно не съм имал други полови контакти.

totko123
Регистриран: чет юни 21, 2018 12:15 pm
Контакти:

Re: Възможно ли е заразяване?

Мнение от totko123 » пет дек 15, 2023 1:27 pm

Ако бяхте заразен, нямаше да имате симптоми 1 месец след контакта и то такива. Но за ваше лично успокоение -отидете и си направете един тест. 32 дни са достатъчни за достоверен тест. Става за 2-3 часа.

П.с. и недейте да пиете разтворими парацетамоли за щяло и нещяло. Те са по-голям убиец на черния дроб и от алкохола.

Stan77

Мнение от Stan77 » пет дек 15, 2023 1:46 pm

totko123 написа:
пет дек 15, 2023 1:27 pm
Ако бяхте заразен, нямаше да имате симптоми 1 месец след контакта и то такива. Но за ваше лично успокоение -отидете и си направете един тест. 32 дни са достатъчни за достоверен тест. Става за 2-3 часа.

П.с. и недейте да пиете разтворими парацетамоли за щяло и нещяло. Те са по-голям убиец на черния дроб и от алкохола.
Здравейте! Благодаря за отговора! А знаете ли дали мога да се заразя от предеякулат? На различни места чета различни коментари - някъде пише че е възможно заразяване, а другаде - че съдържа вируса, но в много по-ниски концентрации и в по-малък обем от спермата и не е заразен.

totko123
Контакти:

Мнение от totko123 » пет дек 15, 2023 3:28 pm

Теоретично е възможно. Вие ще сте първият официално заразен по този начин в историята на заболяването. Слюнката има ензими , които неутрализират вируса.

Варианта е да имате открита рана в устата, но тогава едва ли ще ви е до орален секс

Stan77

Мнение от Stan77 » пет дек 15, 2023 4:02 pm

totko123 написа:
пет дек 15, 2023 3:28 pm
Теоретично е възможно. Вие ще сте първият официално заразен по този начин в историята на заболяването. Слюнката има ензими , които неутрализират вируса.

Варианта е да имате открита рана в устата, но тогава едва ли ще ви е до орален секс
Мисля, че към онзи момент нямах рани в устата, но често устните са ми напукани от вятър и студ, особено есенно и зимно време. :oops: Възможно е да е съм имал някаква раничка или скъсана кожичка на устните. Ох, побърквам се ..

Звъннах в РАМУС, но казаха да чакам поне 40 дни.

Сега отново поддържам температура 37,1 - 37,2.

totko123
Контакти:

Мнение от totko123 » пет дек 15, 2023 5:19 pm

Те лаборантките в Рамус едва ли знаят коя технология ползват. Ако сте от софия - Отидете в токуда( още работи клинична лаборатория) или направо в кабкис и не се занимайте с неуки лаборантки. Цял свят дава 28 дни, рамус с 50% спукани вени и повторни венепукции - специалисти станаха.

П.с. лаборантките в пирогов до миналата година си мислеха, че трябва да се чака 3 месеца- направо ми падна ченето като им слушах глупостите.

Stan77

Мнение от Stan77 » пет дек 15, 2023 5:55 pm

Не съм в София в момента за съжаление, иначе щях да отида в Чек Пойнт или в Кабкис.

Вариантите в провинцията са в частна лаборатория или в РЗИ (но там една от лаборантките ми е съседка и ме е страх да не раздуха информацията, ако не дай Боже се окаже положителен теста).

Stan77

Мнение от Stan77 » нед дек 17, 2023 10:00 am

Здравейте отново! При мен симптомите тръгнаха в друга посока. Температурата спадна и от вчера вече нямам. Започна кихане, напрежение в синусите, запушване и отделяне на секрет от носа.

Предполагам, че се касае за обикновена настинка, а не за първична ХИВ инфекция (поне доколкото прочетох при нея грипоподобните симптоми не включват кихане, течащ нос и т.н.).

Но все пак мисля да пусна един тест след 40-тия ден за мое спокойствие.

undertaker922
Регистриран: нед яну 07, 2024 6:14 pm

Мнение от undertaker922 » нед яну 07, 2024 6:20 pm

Здравейте възможно ли е да съм се заразил имах рисков сексуален контакт миналата година май месец правих тест в лина октомври беше отрицателен на 29.12 правих в КАБКИС отново беше отрицателен мога ли да съм сигурен в резултатите?

totko123
Контакти:

Мнение от totko123 » пон яну 08, 2024 3:13 pm

Можете да сте сигурен.

Отговори