КАБКИС ВАРНА - моля за отговор и експертно мнение

Задайте въпросите, които ви вълнуват за СПИН, или споделете вашата информация

Модератор: Uzunova

Strah911
Регистриран: ср сеп 27, 2023 11:26 am

КАБКИС ВАРНА - моля за отговор и експертно мнение

Мнение от Strah911 » ср сеп 27, 2023 11:36 am

Здравейте, преди 2 години имах рисков контакт - само орален. Не го мислех дълго време, но сега след две години имам известни симптоми - себореен дерматит, косопад а от около лесец ппстоянни болки в гърлото. Днес най-ппсле събрах смелост и отидох в КАБКИС Варна. Теста беше бърз и резултатът ми дадоха след 10-15 минути. Слава Богу оърицателен, но се притеснявам доколко бърз тест е надежден. Мога ли да съм спокоен, нужни ли са повече тестове? Какъв е процента на достоверност на тези тестове, какъв е шансът за фалшив отрицателен резултат? Служителката там ми каза, че след като се изследвам 2 години след рисков контакт мога да бъда абдолютно сигурен в своя статус. И все пак моля за мнение. Всички Кабкиси ли работят с еднакво надеждни тестове?

totko123
Регистриран: чет юни 21, 2018 12:15 pm
Контакти:

Re: КАБКИС ВАРНА - моля за отговор и експертно мнение

Мнение от totko123 » ср сеп 27, 2023 2:29 pm

След 2 години сте се сетили да се притеснявате...а през това време не сте ли се пристеснявали, че може да заразите някой или това няма значение? спокойно бързите тестове дават надежден резултат след 30-40 дни след рисковия контакт. До толкова ги водят бързи.

Strah911
Регистриран: ср сеп 27, 2023 11:26 am

Мнение от Strah911 » ср сеп 27, 2023 3:50 pm

Не дъм го мислил, защото не съм боледувал. Не съм се тревожил да заразя някого, защото през последните 2 години не съм имал сексуални контакти от никакъв вид, поради ред причини. Просто чета различна информация за тези бързи тестове - на места пише 15, на други дори 30 минути, а аз получих резултат за по-малко от 15 минути. И сега започвам да се шашкам да не би да е сгрешен теста, колко е верен... Параноя ли ме гони или имам основание? И моля за сериозни отговори.

totko123
Регистриран: чет юни 21, 2018 12:15 pm
Контакти:

Мнение от totko123 » ср сеп 27, 2023 9:54 pm

Теста ви е верен и окончателен. На бързите тестове им трябват 10 минути за резултат.

Това, че не сте боледувал не значи, че не може да сте заразен.

ХИВ не се търси НИКОГА по симптоми, а само и единствено с тест. Има още 5000 болести, които имат същата симптоматика, а освен това тялото може да прояви психосоматични симптоми.

Бъдете здрав и в бъдеще при съмнение за нещо се изследвайте навреме. Мислете малко и за другите.

Отговори