Страница 1 от 1

ПОМОЩ

Публикувано: чет ное 14, 2019 5:59 pm
от eaglelz
Здравейте, на 2ри Ноември имах сексуален контакт с момиче за което не знам дали има ХИВ. Женен съм и имам малко дете. Също така имах сексуален контакт и с жена си. Напоследък имам оплаквания от типа- болки на врата и зад ухото но нямам видими подутини. Жена ми се разболя преди 2 дена и се оплаква от болки в цялото тяло но тя също няма видими подутини и вече се оправя. Не знам какво да правя и дали ако съм евентуално повитивен по някакъв начин съм опасен за детето ми? Постоянно опипвам врата си за подутини и търся симптоми по цялото си тяло. Въобще параноята е пълна.

Re: ПОМОЩ

Публикувано: чет ное 14, 2019 7:10 pm
от alexander.milanov
Здравейте,

Необходимо да си направите тест, за да се уверите дали сте с ХИВ.
Необезопасен контакт е потенциална рискова ситуация. Ако сте с ХИВ, не сте опасен за детето си, но е при сексуални контакти представлявате риск за партньорите си.

Можете да си направите тест в Регионалната здравна инспекция или е в CheckPoint София.

Поздрави,
Алекс

Re: ПОМОЩ

Публикувано: чет ное 14, 2019 8:15 pm
от eaglelz
Не трябва ли да се изчака определено време за да се направи тест ?

Re: ПОМОЩ

Публикувано: чет ное 14, 2019 11:41 pm
от alexander.milanov
Здравейте отново!

Трябва да минат 4 седмици от рисковия контакт, за да имате достоверност на резултата, ако правите теста в `CheckPoint София.
Ако правите теста неанонимно в лаборатория, трябва да са минали 30 дни. Тогава е необходимо да Ви направят тест от четвърто поколение антиген/антитяло, който се счита за достоверен.

Може би е удачно, ако познавате партньорката си, да я насочите към изследване и на база на резултата ѝ да определите следващите стъпки?

Поздрави,
Алекс

Re: ПОМОЩ

Публикувано: пет ное 15, 2019 1:20 am
от eaglelz
Миналата седмица се консултирах с личния си лекар и ми каза че трябва да минат 6 седмици за да се направи теста. Живея в Брюксел а рисковия партньор ми каза че редовно се преглежда за болести но аз не й вярвам. Опитах се да държа дистанция спрямо жена ми но разбира се тя започна да се усеща че има нещо нередно. Предпочитам да й кажа за болестта ако има такава разбира се но параноята и оставащото време до теста много ме побърква и не знам какво да правя. Съжелявам за постъпката си но вече е твърде късно.