КАНЯ ВИ НА ФОРУМЕН КУПОН 20.11.20

Задайте въпросите, които ви вълнуват за СПИН, или споделете вашата информация

Модератор: Uzunova

Nelogi4na
Мнения: 45
Регистриран: съб сеп 10, 2016 3:16 pm

КАНЯ ВИ НА ФОРУМЕН КУПОН 20.11.20

Мнение от Nelogi4na » съб ное 14, 2020 8:55 am

Здравейте, деца мои.
По повод 18 години живот с ХИВ, ви каня да си спретнем едно парти, за пълнолетието на моето Таралежче :lol:
Тъй като не знам точната дата, когато се е родил в клетките ми, просто преди 18 години ми казаха че го имам, реших да му избера 20.11.20 като дата за купона. Кефи ме датата просто :lol:
Сега сигурно ще кажете, "Тая вече съвсем изперка.", и сигурно ще сте прави, защото ние с главата ми сме в синхрон: нито тя слуша мен, нито аз - нея. :lol: Така никога не е скучно :lol:

Но, тук иде реч за друго!!!
Искам да кажа, че в никакъв случай не се чувствам ЖЕРТВА на ХИВ, защото не съм такава.
Живота и след диагнозата продължава, само мисленето на човек се изменя: разбираш с ужас, че не всичко което лети става за ядене. Разбираш че 90% от битките със себе си или другите са просто безсмислено напъване за да докажеш нещо, на някого, на когото вероятно въобще не му дреме за теб и може би не те и забелязва, че съществуваш. Започваш да обръщаш внимание на малките, прости, но пък хубави неща, които преди някак си, ей така като песъчинки си изтървал между пръстите си, мислейки си че си вечен и време имаш да им се насладиш до безкрайност.... но това ЩЕ стане, някога в бъдещето... евентуално.

Всеки ден ми пишат уплашени хора. Уплашени от това, че може да са се инфектирали и едва ли не точно утре ще легнат и ще умрат и светът им ще свърши. Не свършва, уверявам ви. ХИВ няма да ви убие, просто ще ви промени, ще ви научи да сте отговорни, да се съобразявате и с нещо друго, освен със собственото си его.

Иначе, какво? Инфектирали сте се, не сте единствените, няма и да сте последните. Ще започнете да пиете по 2 - 4 хапчета на ден, ще се съобразявате кога да се храните за да ги пиете, /е точно това все още ми е трудно, признавам си :lol: /, вероятно ще си направите паметка на телефона да не пропуснете часа за поредната доза... Хапчетата поддържат вируса в граници, които не пречат нито на живота, нито на здравето ви.

Честно казано, идеята за този купон ми хрумна спонтанно вчера, след като разговарях с едно току що регистрирано момиче. И виждах в нея себе си от преди 18 години. След толкова време се оказва че все още няма информация, ДОСТЪПНА и ДОСТАТЪЧНО ЯСНА, /не всеки знае езици или знае как и къде да провери/ относно живота СЛЕД ДИАГНОЗАТА. Хвърчат някакви листовки навсякъде в кабинетите където изследват за ХИВ, които ви подканват да се обърнете към психолог който ще ви помогне и май това е всичко.

Nelogi4na
Мнения: 45
Регистриран: съб сеп 10, 2016 3:16 pm

Re: КАНЯ ВИ НА ФОРУМЕН КУПОН 20.11.20

Мнение от Nelogi4na » съб ное 14, 2020 9:51 am

Та, да си продължа мислите, че и нервите на системата не издържаха на писанията ми и ме отхвърли вече 2 пъти :lol: ....
Цялата шиТня /без извинение/ е такава, че явно на никой не му дреме за нервите, които някой ще изразходи, докато теста му не излезе положителен. И тогава се очаква от няколко бели лястовички, като прекрасните Ели и Нели от Чек пойнт /с Алексче още не се познаваме лично/, да обяснят на човека какво следва. В повечето кабинети даже не са и чували за пред и след тестова подготовка, камо ли как се случва.
Е, да, ама Ели и Нели са само две и то в София, а в Пловдив може да се разчита на шефката на РЗИ д-р Милена Коларова /и то ако не е прекалено ангажирана/ и това е всичко.
Докато човека не попадне в някое от отделенията по ХИВ, където пък работят по 1 - 2 лекари и се налага да прегледат на ден по 20 - 30 човека, като на всеки трябва да се обърне необходимото внимание. Понякога се учудвам и завиждам на доц. Янчева /шефката на отделението по ХИВ в София/ как намира сили за всеки, а даже разбрах че ходи да консултира в Чек пойнт. Явно го прави, защото и тя е осъзнала че системата е просто ужасно прецакана, но й пука.
Преди имахме 2 - 3 Неправителствени организации /в една от които работех и аз/, към които човек можеше да се обърне за съвет или помощ, но с напускането на Глобалния фонд такива неща не се финансират от никъде и всичко замина в небитието. И всичко минава в ръцете на психолози, които хал хабер си нямат от вируса, хапчетата и начина на живот с ХИВ, но за сметка на това въобще не са безплатни.
И най - лошото е че и лекарите които не са инфекционисти, въобще не са с час, което допълнително може да подлуди незнаещия какво му се случва пациент. Наскоро ми се случи да водя един ужасно нелеп разговор с една, явно завършила неотдавна анестезиоложка, която ме попита имам ли заболявания, и когато й казах че имам ХИВ над 15 години тя ме прати да се прегледам на психиатър, заради "натрапчивата мисъл" че имам смъртоносно заболяване. Според нея, хората с ХИВ не живеели повече от 3 години.
И всичко това все още продължава да се случва 37 години след началото на пандемията. Тъпо, но факт.

Nelogi4na
Мнения: 45
Регистриран: съб сеп 10, 2016 3:16 pm

Re: КАНЯ ВИ НА ФОРУМЕН КУПОН 20.11.20

Мнение от Nelogi4na » съб ное 14, 2020 9:57 am

И за да спра да съм многословна само да кажа че на 20.11.20 г., който иска нещо да пита, да каже, да се оплаче от моя милост /похвалите не се препоръчват, понеже ми растат ушите и заприличвам на Елф. Не че не ми отива де :lol: /, може да заповяда на купона.
През целия ден ще се навъртам наоколо и ще отговарям.

Бъдете здрави и щастливи!!!

alexander.milanov
Мнения: 203
Регистриран: нед сеп 02, 2018 8:24 pm

Re: КАНЯ ВИ НА ФОРУМЕН КУПОН 20.11.20

Мнение от alexander.milanov » съб ное 21, 2020 10:30 pm

значи остава да се запознаем :))
---
Направи си безплатен и анонимен тест в CheckPoint София - Център за сексуално здраве
ул. Цар Самуил 111
www.checkpointsofia.info

Nelogi4na
Мнения: 45
Регистриран: съб сеп 10, 2016 3:16 pm

Re: КАНЯ ВИ НА ФОРУМЕН КУПОН 20.11.20

Мнение от Nelogi4na » нед ное 22, 2020 12:42 pm

Да :) И това ще стане, като минавам натам може да се отбия да се видя с Ели или Нели /която е на смяна/ и ще се запознаем и с теб :)

alexander.milanov
Мнения: 203
Регистриран: нед сеп 02, 2018 8:24 pm

Re: КАНЯ ВИ НА ФОРУМЕН КУПОН 20.11.20

Мнение от alexander.milanov » вт ное 24, 2020 8:11 pm

Супер :))
---
Направи си безплатен и анонимен тест в CheckPoint София - Център за сексуално здраве
ул. Цар Самуил 111
www.checkpointsofia.info

turbo666
Мнения: 59
Регистриран: чет май 19, 2016 12:13 pm

Re: КАНЯ ВИ НА ФОРУМЕН КУПОН 20.11.20

Мнение от turbo666 » ср дек 02, 2020 9:56 am

Мерка получаваш ли личните съобщения ,не знам защо не ги изпраща

Отговори