Страница 1 от 1

Възможно ли е

Публикувано: нед окт 04, 2020 9:00 am
от Рая
Здравейте, много съм притеснена. Преди 2 дни ходих на гинеколог и не съм забелязала, че на стола има остатък от бяло течение от друга жена. Като станах ме изцапа по крака и тогава го видях. Много съм притеснена, ако се е докоснало до генеталите ми мога ли да се заразя с ХИВ? Имам връзка от 10 год и никога не съм имала случайни контакти. Моля кажете от тази нелепа ситуация възможно ли е

Re: Възможно ли е

Публикувано: нед окт 04, 2020 11:57 am
от alexander.milanov
Здравейте,

Описаната от Вас ситуация не е рискова, тъй като не е имало контакт с половите Ви органи, а и ХИВ не живее дълго на кислород.

Поздрави,
Алекс

Re: Възможно ли е

Публикувано: нед окт 04, 2020 12:14 pm
от Рая
Благодаря Ви за отговора. Ако все пак по някакъв начин се докоснало с половите ми органи при лягането на гинекологичния стол, опасно ли е? Много съм притеснена, само за това мисля... Смятате ли, че по - скоро притесненията са ми плод на моята тревожност или са основателни? Напоследък се забелязвам, че изпитвам страх от всякакви болести полови/неполови

Re: Възможно ли е

Публикувано: ср окт 07, 2020 7:09 pm
от alexander.milanov
Здравейте,

Смятам, че тревожността Ви не е основателна, тъй като няма как да седнете и да докоснете с вагината си стола, върху който има следи от бяло течение.

Поздрави,
Алекс

Re: Възможно ли е

Публикувано: ср окт 14, 2020 7:08 pm
от Nelogi4na
Дори и да сте докоснали някак петното, няма риск в ситуацията. Трябва да са минали по - малко от 40 сек. от оставянето на секрета до сядането Ви върху него, за да има риск. След тези 40 сек. дори и да е имало вирус в течността, то той вече е станал неактивен.