Нужда от информация

Задайте въпросите, които ви вълнуват за СПИН, или споделете вашата информация

Модератор: Uzunova

Jeason
Мнения: 1
Регистриран: пон авг 31, 2020 4:26 pm

Нужда от информация

Мнение от Jeason » пон авг 31, 2020 4:46 pm

Добър ден, имам нужда от съвети и информация.
Юни месец тази година, се изследвах за ХИВ в град Русе, пробата беше положителна. След това ме изпратиха в Национална потвърдителна лаборатория в София, където ми издадоха протокол и ме насочиха в СБАЛИПБ „Проф. Иван Киров”.
Там ми направиха пълни изследвания и ми назначиха час за 18 август 2020. След като отидох ми назначиха терапия със Symtuza. Следват въпросите ми:
Поради лоша комуникация с лекуващия лекар, без смислени отговори на моите въпроси към него, не съм добре информиран за: странични ефекти, хранителен режим, взаимодействие с други лекарства - можете ли да ми дадете информация за терапията, или съвети от хора, които преминали през това
Благодаря Ви предварително.

Nelogi4na
Мнения: 45
Регистриран: съб сеп 10, 2016 3:16 pm

Re: Нужда от информация

Мнение от Nelogi4na » пон авг 31, 2020 5:58 pm

Първо: добре дошъл в отбора на позитивните бодливци. Като минат 6 - 7 месеца ще видиш че дявола въобще не е черен и вече ще гледаш по друг начин на нещата. Сега още си пресен и не знаеш от къде ти е дошло и какво да мислиш.
Винаги можеш да разчиташ на помощ от моя страна.
Това е лекарство от ново поколение, 4 в 1. Вместо да пиеш 4 хапчета, пиеш 1 и толкоз. Много е изчистено, почти няма странични ефекти. Може да получиш леко главоболие или диария, но по - вероятно е да не получиш нищо.
Няма ограничения с храната, само ще трябва ако пиеш да спреш или поне намалиш до минимум алкохола. Не трябва да приемаш Жълт кантарион или Ехинацея под никаква форма, просто се увеличава фоточувствителността и може да започнат да ти излизат обриви, петна или изгаряне от слънцето, дори и зимата колкото и да е оскъдно.
Иначе леко натоварва черния дроб, като всички хапчета. Но затова на всяка контрола се правят изследвания на АЛАТ и АСАТ, за да се контролира дейността на дроба.
Последна промяна от Nelogi4na на пон авг 31, 2020 6:20 pm, променено общо 1 път.

Nelogi4na
Мнения: 45
Регистриран: съб сеп 10, 2016 3:16 pm

Re: Нужда от информация

Мнение от Nelogi4na » пон авг 31, 2020 6:13 pm

Забравих да кажа че лекарството се приема 1 път дневно, по време на храна.

Patkan
Мнения: 4
Регистриран: пон сеп 07, 2020 1:55 pm

Re: Нужда от информация

Мнение от Patkan » пон сеп 07, 2020 2:03 pm

Аз съм на антиретровирусна от 2 години , но това за ехинацеята за пръв път го чувам.Казаха ми само за Жълт Кантарион и Грейпфрут. А имам една опаковка в нас ехинацея но съм изпил само 3 таблетки.Другото за алкохола. Аз обичам да си пийвам , до сега нямам оплаквания освен махмурлук евентуално ако прекаля... :shock: :shock:

Nelogi4na
Мнения: 45
Регистриран: съб сеп 10, 2016 3:16 pm

Re: Нужда от информация

Мнение от Nelogi4na » ср сеп 09, 2020 1:55 am

Въпроса не е в махмурлука, или нещо такова. Въпроса е че лекарствата са токсични за черния дроб, алкохола - също. Черния дроб започва да се претоварва, чудейки се коя отрова да махне първо. Накрая си вика "М***та му" и един прекрасен ден се озоваваш със зле работещ и уголемен черен дроб. Все едно имаш 2 или повече шефа, на всеки от които искаш да угодиш и нямаш право на почивка. В даден момент се озоваваш с купища работа, а ти вече нямаш сили.
Колкото до Ехинацеята, честно казано не съм се задълбочавала за причината, защо не трябва. Това ми го казаха 2 лекарки, независимо една от друга, даже не мисля и че въобще се познаваха. Но и на двете вярвах толкова безрезервно, че ако ми бяха дали да пия мишкина отрова, щях да им се доверя че е за мое добро. Едната беше шефка на софийското отделение до преди 17 години, един ангел от рая, колкото красива толкова и умна и добра, но отиде да лекува щастливците в Америка. Другата - бившата шефка на отделението във Варна, която се пенсионира преди 3 години. Можеше и мъртвите да съживи, убеждавайки ги да се борят да живеят. За тях двете хвалебствени романи мога да напиша, но не това е целта в момента. Мисълта ми е че аз си падам по лечението с билки и пиех чай от Ехинацея, но категорично ми казаха че не трябва.
А Грейпфрут не трябва, защото понижава концентрацията на лекарствата в кръвта и те стават неефективни.

Patkan
Мнения: 4
Регистриран: пон сеп 07, 2020 1:55 pm

Re: Нужда от информация

Мнение от Patkan » ср сеп 09, 2020 3:31 am

Ще се опитам да не пия толкова често. Иначе Жълтия кантарион и Грейпфрута си ги спазвам като да ми казани- само че с тази разлика, че смятам че Грейпфрута засилва действието на лекарствата и може да се натровиш- така съм чувал , а Жълтия Кантарион го предписват за изчистване на организма - съответно мисля, че спира действието на лекарството. Просто за пръв път чувам за Ехинацея . Няма да ги пия значи

Отговори