Страница 1 от 1

Здравей те

Публикувано: ср апр 29, 2020 8:32 pm
от Meri333
Здравей те. Искам да попитам дали тестовете за Хив могат да уловят всички известни и дори не известни щамове и под щамове на ХИВ. Тоест възможно ли новите тестове за анти тела и PCR тестове да пропуснат някой от щамовете и под щамовете на ХИВ дори и дълго време след периода на прозореца за тестване. При мен изминалото време е 9 Месеца. Бях помолила човека със когото бях да си направи и той тест и да ми покаже резултатът. Той се тества 5 Месеца след като бяхме заедно и резултатът му беше Отрицателен,но неговият тест беше от тези бързите HIV Rapid тестове и не знам дали времето от 5 Месеца е достатъчно за такъв тип тестове и дали тези HIV Rapid тестове могат да засекат всички щамове и под щамове. Как то и дали мойте PCR тестове и тестове за анти тела който си направих от Четвърто поколение могат да засекат всички щамове и под щамове.
Благодаря.

Re: Здравей те

Публикувано: вт май 12, 2020 12:07 pm
от alexander.milanov
Здравейте,

отговорът е НЕ.

Няма как тест да пропусне, без значение рапид или от четвърто поколение, да пропусне двата основни съществуващи щама.

Консултирайте се с психолог относно тревожността си.

Поздрави,
Алекс

Re: Здравей те

Публикувано: нед юли 26, 2020 9:35 am
от Meri333
Благодаря ви Александър че винаги сте тук за да помагате,но притесненията ми са за два въпроса.

Първо че срещнах коментари за редки под щамове на ХИВ от групи O,N и Р който не се засичали от някой тестове и за редки реконбитивни щамове който тестовете също пропуска ли.

И второто което ме притеснява е че когато ми взимаха кръв за изследване във Токуда още Януари месец,че може жената която ми взе кръв да и забравила да смени иглата от човека който беше преди мен и да е използвала същата игла и върху мен, но един месец след това си направих Качествен PCR за ХИВ и той беше Отрицателен. Моля ви не знам какво да правя и какво да си мисля вече. Дори и след Отрицателни я тест на човека със когото бях аз все още не намирам спокойствие. Наистина съм притеснена от исторйте за такива редки под щамове и от повторно използване на една и съща игла

Re: Здравей те

Публикувано: вт юли 28, 2020 2:31 pm
от alexander.milanov
Здравейте,

Антителата за ХИВ, без значение от щама, се откриват от тестовете, защото тестовете работят на принципа на откриването на антителата. Без значение от щама, антитела има, а тестовете ще ги открият.

По отношение на втория въпрос - няма как да не е сменена иглата при вземането на проба.

Поздрави,
Алекс