Страница 1 от 1

2 години

Публикувано: чет фев 13, 2020 2:55 am
от hoptrop
Здравейте, преди 2 години на едно пътуване се запознах с едно момче. Малко по-голям от мен, излязохме, забавлявахме се и после го направихме без презерватив....
До този момент не съм проявявала никой от симптомите, както и след половият акт (опитах се да си спомня всичко до най-малката подробност от тогава), но все пак се притеснявам.
Следващите дни възнамерявам да си направя и кръвни тестове, но ако има как да ме “успокоите” поне мъничко, ще съм много благодарна!
Поздрави!

Re: 2 години

Публикувано: пет фев 14, 2020 12:22 am
от alexander.milanov
Здравейте,

Сексът без презерватив е рисков. Ако може да е успокоително, този тест ще бъде абсолютно достоверен. Ако е отрицателен, няма необходимост да го повтаряте - времето е достатъчно за развитие на ХИВ инфекция.

Поздрави,
Алекс

Re: 2 години

Публикувано: съб юни 13, 2020 12:17 pm
от stephenG
Е добре де, 2 години не са ли прекалено дълъг период. Тоест не би ли следвало за 2 години ако нещо е имало да се прояви? Ако отговорът е Не, то тогава е доста притеснително, понеже всеки от нас в някой етап от живота си е правил тази щуротия, я секс, я орална любов само...

Re: 2 години

Публикувано: вт сеп 01, 2020 2:40 am
от Nelogi4na
Да, според статистиката хората които не знаят, че имат ХИВ са 2.5 пъти повече от регистрираните позитивни. А най - лошото е, че човек дори до 10 години от инфектирането може да няма никакви проблеми и ако не си направи тест може и да не разбере че е носител. Често слушам приятели да казват че те от 2-3-5 години са се кротнали и не вършат глупости, така че нямали нужда от тест. Да бе, а преди това?
Най - сигурния начин да се разбере статуса е теста.