Моля за помощ...

Задайте въпросите, които ви вълнуват за СПИН, или споделете вашата информация

Модератор: Uzunova

Грешка
Мнения: 21
Регистриран: съб фев 08, 2020 11:15 am

Моля за помощ...

Мнение от Грешка » нед фев 09, 2020 12:54 pm

Здравейте! Нова съм във форума и направих най-голямата грешка в живота си. Много съм притеснена и ще съм изключително благодарна за мнение от Др. Узунова и от всички вас мили хора, които помагате с полезни съвети.
Първо да започна с това, че съм семейна с детенце. Случи се така, че бях с един мъж, също семеен. Преспахме няколко пъти, като имаше контакти както с презерватив, така и без. Също така имаше и орален секс, двустранно, без предпазни мерки. От известно време живея в един огромен ад, не мога да споделя на никой и съм много уплашена, най-вече за мъжа ми. Само това е в главата ми и имам чувството, че ще се побърквам вече от мислене... :cry:
Направила съм си няколко теста за Хив като искам да кажа, че не съм от София, но лабораторията тук ми изпраща кръвта в Цибалаб. Теста, който си правя е СПИН ( HIV 1 P24 antigen+anti-HIV 1/2 antibodies ). Искам да попитам това най-новият 4то поколение тест ли е? Последният ми контакт с този мъж без презерватив е на 8 декември, а с презерватив, но и орален секс от моя страна без презерватив на 22 декември. Притеснението ми идва от факта, че в края на декември си напипах две лимфни възелчета от двете страни на шията, горе долу колкото боб. Точно по това време имах и болки във врата, които минаха с изписани инжекции. Заради болките във врата и прочетено в интернет взех да се самонаблюдавам постоянно и тогава си напипах и възлите. А те може и да са били там доста отдавна. Не се виждат, само се напипват. Последно си правих тест на 4 февруари - отрицателен / 58 дни от контакта без презерватив и 44 дни от оралният секс без предпазни мерки. Може ли поне малко да си отдъхна? Винаги ще съжалявам за стореното. :cry:
Благодаря на всички, които ще ме изчетат докрай.

Hope
Мнения: 26
Регистриран: съб дек 07, 2019 11:59 am

Re: Моля за помощ...

Мнение от Hope » нед фев 09, 2020 1:43 pm

Здравей, няма нужда повече да се притесняваш. Теста, който си си направила е от 4то поколение. Този тест се смята за окончателен след 6 седмици, 42 дена. Всичко е наред!
Усмихни се и се радвай на семейството си :)

Поздрави.

Грешка
Мнения: 21
Регистриран: съб фев 08, 2020 11:15 am

Re: Моля за помощ...

Мнение от Грешка » нед фев 09, 2020 3:11 pm

Благодаря за успокоителните думи, Hope.
Имам и други притеснения. Преди близо 4 години ми пуснаха ANA скрининг, който се оказа 1:100/граничен/. Това е изследване за автоимунни заболявания. Даже и не разбрах тогава защо ми го пуснаха. Въпреки това, до ден днешен нямам никакви оплаквания, които да ме наведжат до мисълта, че имам такова заболяване. След като прочетох, че наличието на такова заболяване, може да забави образуването на антителата, съвсем ме обхвана параноята. Та мисълта ми е, да предположим, че наистина имам автоимунно заболяване и се забавят антителата, то същото ли важи за и протеина P24, който се хваща именно с този тест?

Грешка
Мнения: 21
Регистриран: съб фев 08, 2020 11:15 am

Re: Моля за помощ...

Мнение от Грешка » нед фев 09, 2020 5:43 pm

Хора с автоимунни заболявания могат да имат фалшиво положителен или фалшиво отрицателен резултат от теста в крайна сметка? Питам защото прочетох тук, че е възможно да са фалшиво положителни. После на друго място пък пише, че при тях е възможно да се забавят антителата и по този начин теста да е фалшиво отрицателен...и съвсем се обърках. Може ли някой компетентен да ми обясни? Благодаря.

Hope
Мнения: 26
Регистриран: съб дек 07, 2019 11:59 am

Re: Моля за помощ...

Мнение от Hope » нед фев 09, 2020 6:07 pm

Здравей отново. Винаги ина съмнения, разбира се. Аз самият съм страшно притеснен, въпреки всичките тестове, които съм си направил. При мен обаче са налице доста симптоми, които силно ме притесняват. При положение, че имаш тест с p24 би трябвало всичко да е наред, а ако не образуваше антитела, които да се борят с вируса, би трябвало да се чувстваш супер зле. Ако можеш да се обърнеш към партньора си и да го попиташ или накараш да си направи тест, за твое успокоение.
Поздрави

Грешка
Мнения: 21
Регистриран: съб фев 08, 2020 11:15 am

Re: Моля за помощ...

Мнение от Грешка » нед фев 09, 2020 6:43 pm

Споделих му моите страхове разбира се, но той смята, че няма за какво да се притеснявам. Знам и за предишни негови връзки, в които не са използвали предпазни средства. Успокоява ме донякъде факта, че този човек е семеен, също с дете. Имам предвид, не е някой който днес е с една, утре с друга. Но той смята моите притеснения за неоснователни и не иска и да чуе да си направи тест.
А по въпроса ми, и аз мисля, че дори и да се забавят антителата по една или друга причина, то Р24 антигена трябваше да се е хванал ако имаше нещо, при че съм си направила няколко теста, всяка седмица по един общо взето.

Hope
Мнения: 26
Регистриран: съб дек 07, 2019 11:59 am

Re: Моля за помощ...

Мнение от Hope » нед фев 09, 2020 6:47 pm

Щом си си правила няколко теста с p24, значи всичко е наред. Поздрави и не го мисли повече.

Грешка
Мнения: 21
Регистриран: съб фев 08, 2020 11:15 am

Re: Моля за помощ...

Мнение от Грешка » нед фев 09, 2020 6:57 pm

Надявам се и при двама ни всичко да е наред. За себе си знам, че повече такава грешка няма да допусна.
Чувствам се виновна към семейството си. Поглеждам мъжа си и се питам как можах да го предам по този начин?! Не ме е страх за себе си, страх ме е за него. А като си помисля, че може да съм му лепнала нещо толкова страшно... иде ми да си изкопая дупката сама... :cry:

Hope
Мнения: 26
Регистриран: съб дек 07, 2019 11:59 am

Re: Моля за помощ...

Мнение от Hope » нед фев 09, 2020 10:02 pm

Чувствата са взаимни, при мен до секс не се стигна, но жената хубаво се отърка в мен. Това страшно много ме притеснява, още повече на болежките, които имам. Последните 4 месеца са пълен ад за мен, за това искам да ти кажа, че при теб всичко е наред! В бг хив не е толкова разпространен все пак! При мен нещата са по - различни, аз бях в Африка.

Не се стресирай повече, а прегърни семейството си и бъдете щастливи!

Грешка
Мнения: 21
Регистриран: съб фев 08, 2020 11:15 am

Re: Моля за помощ...

Мнение от Грешка » нед фев 09, 2020 10:19 pm

Благодаря ти за подкрепата Hope, надявам се да си прав. Колкото до теб, след толкова месеци и отрицателен тест, при че и не се е стигнало изобщо до секс... мисля, че се притесняваш наистина неоснователно. Сигурна съм, че си чист. Какви са ти болежките? При мен освен преди месец и половина когато стигнат до инжекции заради врата / от 2 дни между другото пак ме боли/ и двата лимфни възела, друго ми няма. От време на време ми излиза по някоя гнойна пъпчица по тялото, но аз никога не съм била с чиста кожа, така че...

Отговори