На 25 октомври 2018 г. имах рисков хомосексуален контакт (орален секс без презерватив, малка част от предеякулатната течност на партньора попадна в устата ми). Той беше случаен партньор с неизвестен за мен ХИВ статус.
Направих следните тестове:
- 7 януари 2019 - бърз тест в Чекпойнт (2 месеца и половина след контакта)
- 11 март 2019 - бърз тест в КАБКИС в РЗИ на ул. "Враня" (4 месеца и половина след контакта)
- 20 май 2019 - Елайза антиген/антитяло с венозна кръв в частна лаборатория (7 месеца без 5 дни след контакта)
Всички са отрицателни. Тестът от май 2019 г. включваше пакет със сифилис, хламидия и хепатит В - и те са отрицателни.
Но тогава което ме тревожи е, че след контакта получих възпаление на главичката на члена, което още не минава. То се изразява в зачервяване и залепване (секретира от основата на главичката). Ходих на кожен лекар, който предположи че е бактериална инфекция и ми изписа два крема, които мазах близо 3 месеца общо, но и двата не подействаха.
Възможно ли е да става дума за ХИВ? Има ли шанс да съм със забавен прозоречен период и да си направя ли отново тест?
ХИВ тест - след 7 месеца - напълно достоверен ли е ?
Модератор: Uzunova
-
- Регистриран: нед сеп 02, 2018 8:24 pm
Re: ХИВ тест - след 7 месеца - напълно достоверен ли е ?
Здравейте,
Това не са симптоми на ХИВ. Потърсете причината другаде.
Поздрави,
Алекс
Това не са симптоми на ХИВ. Потърсете причината другаде.
Поздрави,
Алекс
---
Направи си безплатен и анонимен тест в CheckPoint София - Център за сексуално здраве
ул. Цар Самуил 111
www.checkpointsofia.info
Направи си безплатен и анонимен тест в CheckPoint София - Център за сексуално здраве
ул. Цар Самуил 111
www.checkpointsofia.info
Благодаря за отговора.
Според вас теста на седмия месец след контакта достоверен ли е? Междувременно не съм имал други рискови контакти.
Според вас теста на седмия месец след контакта достоверен ли е? Междувременно не съм имал други рискови контакти.
-
- Регистриран: нед сеп 02, 2018 8:24 pm
Здравейте,
Да, резултатът е достоверен, ако не сте имали други рискови контакти.
Поздрави,
Алекс
Да, резултатът е достоверен, ако не сте имали други рискови контакти.
Поздрави,
Алекс
---
ул. Цар Самуил 111
www.checkpointsofia.info
ул. Цар Самуил 111
www.checkpointsofia.info