Страница 1 от 1

Хив инфекция след дълъг период вероятност

Публикувано: пон апр 22, 2019 8:17 pm
от Todor111
Изледвах се на 45ден , 3и 4 месец. В какбкис на бързи тестове отрицателен ми е хив теста. Като чета статии имало случали хив инфекцията да е открита след година! Това ме притеснява много! Вашето мнение какво е?

Re: Хив инфекция след дълъг период вероятност

Публикувано: пон апр 22, 2019 10:22 pm
от Кики моли
Че те хапят кучетата. Това хив да не е нещо извън земно Само хора с унищожен имунитет не могат да образуват анти тела които да хване теста. А ако си на такова положение трябва да си облъчен от мощна радиация или да си на имуно супресивна терапия поради трансплантация. Ако не си от тези две категории дишай спокойно

Re: Хив инфекция след дълъг период вероятност

Публикувано: чет апр 25, 2019 8:48 am
от Marto
V123 написа:
ср апр 24, 2019 11:29 am
Тодор е прав.Според мен трябва да се изследва отново!!!Има такива случаи .
Призовавам ви да спрете да пишете в този форум!!! Наблюдавам, че всичките ви постове целят да всяват паника у хората, които и без друго са достатъчно стресирани и уплашени относно своя ХИВ статус.

В над 90% от случаите, особено при съвременните генерации тестове от 4-то поколение, които се използват в КАБКИС и в частните лаборатории, ХИВ може да бъде серологично доказан на 45-тия ден от инфектирането. В редки случаи прозоречният период може да продължи до 3 месеца. Няма как след третия месец да не са развити антитела - това би означавало, че имунната ви система е разбита и на практика нефункционираща, което би било много по-плашещо от самата ХИВ инфекция. Със забавен период на образуване на антитела са венозните наркомани, хората с онкологични заболявания, които са подложени на химиотерапия, хората с трансплантирани органи, с хронични автоимунни заболявания, както и тези с бъбречна недостатъчност, които са на хемодиализа. Ако не попадате в тези групи - не би следвало да имате страхове.

Така, че щом имате отрицателни тестове на 45-ти ден и потвърдителен отрицателен тест на третия месец, няма от какво да се притеснявате.

Това с 6-те месеца чакане е стара информация от преди 10-15 години, когато още се ползваха старите генерации тестове, на които им беше необходим по-дълъг период да засекат инфекцията.

А ако чак толкова се притеснявате - отидете в частна лаборатория да ви вземат венозна кръв и кажете, че искате 4-то поколение Антиген/Антитяло - този тест е най-точен и хваща инфекцията още след 28-мия ден.

Re: Хив инфекция след дълъг период вероятност

Публикувано: чет апр 25, 2019 6:34 pm
от V123
Имах предвид не активират Хив специфични лимфоцити и хуморален имунен антителен отговор в указания 3 месечен срок.Да Ви кажа в България има 10 случая за последните 5 години.Прочетете мненията на потребителите cveti ivanova и ananq.Защо не си кажем истината в очите.Нека д-р Узунова се включи в темата и ако се е запознала с моите мнения а и с някого от НРПЛ значи и е ясно за кои точно случаи говоря.

Re: Хив инфекция след дълъг период вероятност

Публикувано: чет апр 25, 2019 6:38 pm
от V123
Сега по темата след 3 месец Антиген антитяло елайза е безсмислен.Работа върши и бързия тест.Понеже антигенът P24 вече е изчезнал.

Re: Хив инфекция след дълъг период вероятност

Публикувано: чет юни 13, 2019 7:42 pm
от Georgi
Здравей V127 може ли да кажеш по подробно за случая аз съм Пт Стара Загора и имах случка с проститутка на 70 ти ден и тя и аз сме отрицателни тук дали го има този случай ?

Re: Хив инфекция след дълъг период вероятност

Публикувано: пет юни 14, 2019 2:18 am
от Georgi
Благодаря ти за отговора аз все пак ще се тествам на 12 седмица дано няма опасност като тази която описваш ще накарам и нея да се тества симптомите ми бяха на 8ми 9ти ден но нямаше температура а само гърло и отпадналост и главоболие пък тогава имаше много болни мисля че е от това и мина за 2 3 дни