risk

Задайте въпросите, които ви вълнуват за СПИН, или споделете вашата информация

Модератор: Uzunova

monreal88
Мнения: 21
Регистриран: ср яну 30, 2019 12:01 am

risk

Мнение от monreal88 » ср яну 30, 2019 12:15 am

Здравейте, надявам се е имало хора, попадали в моята ситуация. Преди два дни се случи. По принцип не правя секс без презервативи и с човека, с които щях да правя секс се разбрахме уж затова, но в един момент, когато стигнахме до аналния секс, той ме обърна, аз нямах поглед върху това дали си е сложил презерватива или не , друг път обикновено или аз им ги слагам или гледам дали са сложени този път, обаче не видях, сляпо доверие, пусто да остане.....И така без да се усетя в началото ми го е ....без презерватив. Усетих се някъде на втората минута и го помолих да спре и да сложи кондома, уви оказа се разбран и го сложи, извини ми се и каза , че е трябвало да си направим преди това от оралните тестове, той преди това си бил правил и бил отрицателен. Мен това не ме успкои обаче. Побърках се , вече и се побърквам. Ще се побърквам докато не стане време да си направя PCR...a дотогава, дали ми остава надеждата да се упововам на това, че не е имало еякулат и бзаирайки се на докладите на д-р Тонка Върлева, която е виден епидемиолог, че следните течности само пренасят ХИВ
кръв;
течности, съдържащи видима кръв;
потенциално инфекциозни течности - (сперма, вагинални секрети, цереброспинална, синовиална, плеврална, перитонеална, перикардна и амниотични течности) или тъкани. А какви са тия тъкани....? Ох...Как да се успокоя?

monreal88
Мнения: 21
Регистриран: ср яну 30, 2019 12:01 am

Re: risk

Мнение от monreal88 » ср яну 30, 2019 12:36 am

Ако има някой нека да каже нещо, моля

monreal88
Мнения: 21
Регистриран: ср яну 30, 2019 12:01 am

Re: risk

Мнение от monreal88 » ср яну 30, 2019 5:28 pm

Висок ли ми е в такъв случай риска, ще бъда благодарен ако г-жа Узунова или някои друг компетентен по въпроса ми отговори?

Uzunova
Мнения: 708
Регистриран: пон юни 27, 2011 12:16 pm

Re: risk

Мнение от Uzunova » пон фев 04, 2019 1:38 pm

Здравейте,
Единственият начин да се узнаете със сигурност вашия ХИВ статус е чрез провеждане на изследване 45 дни след рисковия контакт.
При допълнителни въпроси, не се притеснявайте да ги задавате.
Поздрави!

Sea
Мнения: 3
Регистриран: съб яну 26, 2019 8:04 pm

Въпрос към гж Узунова

Мнение от Sea » пон фев 04, 2019 4:15 pm

Искам да попитам в кабинета на кабкис във варна каква генерация са бързите тестове правих на 47 отрицателен но все ми е леко лошо по цял ден след рисков контакт

monreal88
Мнения: 21
Регистриран: ср яну 30, 2019 12:01 am

Re: risk

Мнение от monreal88 » пон фев 04, 2019 5:59 pm

Лошото, е че няма да престана да се притеснявам до 10 март. Никога няма да си простя, че не се обърнах, че не видях.
Хубаво е има средства за профилактика, има презервативи, ама ето в този случай какво можеше да направя, защо не видях?
И се чудя на такива хора, добре и те да не са заразоносители, ами ако аз съм , как така им стиска още от първите срещи да го хакнат без кондоми? Много ме е яд, защото на гаджета си не позволявах да правим секс без презрвативи, и то поне две -три години, докато се опознаем, докато си имаме вече пълно доверие, а някакъв си гдето го виждам за пръв път ще си позволи ей така от раз, при положение,че се бяхме разбрали. Вероятно ми трябва психолог.

yes
Мнения: 15
Регистриран: пон сеп 24, 2018 12:48 pm

Re: risk

Мнение от yes » пон фев 04, 2019 8:27 pm

А аз се чудя как не си усетил, че е без, при положение, че разликата е чувствителна.
Според мен няма защо да се притесняваш, след като не е имало обмен на телесни течности.

monreal88
Мнения: 21
Регистриран: ср яну 30, 2019 12:01 am

Re: risk

Мнение от monreal88 » пон фев 04, 2019 9:46 pm

Усетих към края на първата, началото на втората минута. Просто съжалявам, че не гледах, той правеше някакви движения с ръце, набодобяващи слагане на кондом, но.....както и да е.

Geotgi02102018
Мнения: 22
Регистриран: чет дек 06, 2018 7:58 pm

Re: risk

Мнение от Geotgi02102018 » пон фев 04, 2019 9:56 pm

Здравей monreal88 , аз лично бих ти препоръчал две неща , ако имаш възможност помоли партниора си да се изследва и ако е с отрицателен , няма от какво да се тревожиш , другият вариант , който ти препоръчвам е да отидеш след като са минали 30 дни в цибалаб , там работят с много достоверен тест clia , който хваща инфекцията още в самото начало , не чакай 45 дни , а просто отиди приятелю , аз бях откачил на тази тема много хора ме познават особено в checkpoint ( там хората са много добри , дори ако искаш и там можеш да отидеш , но е хубаво да са минали поне 42 дни при условие , че си с нормална имунна система до този момент 95% от инфиктираните ги хваща теста ) говорил съм с кой ли не до сега , а вече са минали повече от 4 месеца , направил съм си повече от 10 теста къде ли не и две изследвания в частни лабораторий ( Рамус и Цибалаб ) , повечето от тях съм ги направил около третия и след третия месец и всичките до сега бяха отрицателни , аз горкият бях на 100% сигурен , че съм болен , и всеки тест и всяко изследване ми показваше отрицателни резултати не вярвах какво се случва , бях се подготвил за лошото , даже си бях докарал и симптом затова ти препоръчвам след като е минал месец за по сигурно иди в цибалаб и си направи изследване за хив/Спин p24 , antigen antibody , не чакай като мен 4 месеца , защото за четери месеца не съм имал 1 минута спокойствие / сън , всичко беше приключило за мен , ако искаш свържи се с checkpoint и поговори с тях , те са чудесни и много добри хора ( Аз лично познавам Нели и Александър , който са прекрасни хора ) ако се интересуваш от нещо пиши ми на лично и ще ти отговоря до колкото знам ( изчел съм всичко в бг форумите , прочел съм и много неща в Uk и USA форумите и без да искам от нищо незнаещ за хив понаучих доста нещица , моят случай беше с момиче , с което не се познавахме добре , същност почти не се познавахме , контактът беше с предпазни мерки , но започнах да си внушавам , че е била болна и въпреки предпазните мерки .....😢 , започнах да чета за симптоми и кога се проявяват 🤔🙂 , е около 5 дни след контакта ме болеше главата и не се чувствах никак добре малко ме тресеше даже бях започнал да пия антибиотик , който прекъснах два три дни след като го започнах ( тогава си мислих , че е прекалено рано за симптоми ) , но пък си мислих до някъде , че е възможно , защото може да съм със слаба имунна система , след това чаках да дойде критичния момент за симптоми ( 10 - 14 дни ) е нямаше ги , но претиснението , страхът , вярата , напрежението в мен разтяха и опа на около седемнайстият ден дойдоха симптоми ( психически изпуснах ) отпаднах , бързо се изморявах , изгубих апетит изгубих желание за живот само лежах и оп болки в челюста ( имам два развалени зъба единият ме боли като се претисня ) и си спомням , че си казах няма начин да не съм болен , то пък взе та излезна , че съм здрав , затова ходи и се изследвам

monreal88
Мнения: 21
Регистриран: ср яну 30, 2019 12:01 am

Re: risk

Мнение от monreal88 » вт фев 05, 2019 2:09 am

Geotgi02102018 E явно имам и други събратя по отношение на ХИВ-фобията. Въпроса е,че аз съм и лекар, знам много за клиниката на ХИВ, знам,че има и терапия, която ти осигурява спокоен живот, знам че ако пациенти си пие медикаментите и вирусния му товар е под 40 вероятността да те зарази е под нула, но ме е страх точно от такива, чиийто ХИВ статус незнам. Между другото се оказа , че съм спал с ХИВ+, но беше с предпазни мерки, допреди време си мислех,че презервативите не пазят, но поне година след срещата с него си направих тест, след като го видях да влиза е една от болниците и да си взема лекарства, така че аз поне се убедих, че презервативите пазят, имайки предвид, че когато сме се виждали той не беше на терапия и товара му е бил доста висок, но не е имало анален секс без презерватив.

Отговори