Страница 1 от 1

Питане.......

Публикувано: вт окт 02, 2018 4:55 pm
от Toni
Здравейте! Искам да ви попитам
Бързите тестове само с капка кръв от пръста ли се изработват или и с венозна кръв ?

Защото отидох да си направя тест за ХИВ обаче незнам дали са ми направили бърз тест или Елайза 4то поколение.

Взеха ми кръв от вената.

Re: Питане.......

Публикувано: ср окт 03, 2018 3:51 pm
от Uzunova
Здравейте,
Бързите тестове се извършват с накапване на капка кръв, а и за една капка кръв не е оправдано да се прави венопункция. След като са Ви взели кръв от вената най-вероятно е за тестване по метода на Елайза, но дали теста е четвърто поколение на този въпрос могат да Ви отговорят от лабораторията.
Поздрави!

Re: Питане.......

Публикувано: ср окт 03, 2018 9:19 pm
от Toni
Ами аз като питах в лабораторията какви тестове за ХИВ правят те ми казаха Елайза 4то поколение и бърз тест който се казва ХИВ.

Re: Питане.......

Публикувано: пон окт 08, 2018 10:26 am
от Toni
Щом са ми взели кръв от вената значи теста е Елайза нали ?

Re: Питане.......

Публикувано: чет окт 11, 2018 10:26 pm
от alexander.milanov
Само лабораторията може да Ви даде отговор на този въпрос.
По принцип много лаборатории практикуват вземането на венозна кръв, но използват бързи тестове, за които е нужна само капка кръв.
Това им спестява време и ресурс.
Най-добре е да попитате самата лаборатория какъв тест са Ви направили. Трябва да е видно и в писмения резултат, който ще получите.

Re: Питане.......

Публикувано: пон окт 15, 2018 3:45 pm
от Toni
Здравейте сега да ви обесня какво е станало

Значи аз си направих тест в Лаборатория СТАТУС 54дни след рисковия контакт.
Искам да знаете че не си направих теста в централната им лаборатория ами в едни от тяхните кабинети и те нали пращат кръвта в централната лаборатория зада я изледват.

И така значи аз като отидох да си правя тест изобщо не съм казал какъв тест да ми правят просто казах искам да си направя тест за спин и жената ми каза добре 15,90струва и аз казах добре и жената ми каза седнете задави взема кръв и аз седнах и тя ми взе кръв от вената след това ми сложи едни памук там от където ми взе кръв и каза да натискам 2,3 мин зада не се подуе и аз го направи и като тръгнах да излизам от лабораторията питах жената кога ще ми излезе резултата и тя ми каза ами ако си отрицателн утре ще ти излезе резултата ако има нещо като положителен резултат ще го пратим в потвърдителната лаборатория но спокойно всичко ще е наред и аз казах добре лек ден.
На следващия ден към 14:00ч влизам в интернет да проверя резултата пишеше Negative и аз звънах в лабораторията да питам какво означава и жената ми каза отрицателен нямате спин и аз казах добре и затворих.

Обаче след няколко време разбрах че има Два вида теста Елайза 4то поколение който е достоверен след 28ден и бърз тест който е достоверен след 45дни и аз звънах в централната лабораторията да питам какви тестове правят и те ми отговорих правим два вида теста едият е Елайза 4то поколение на който резултата излиза на следващия ден и бърз тест на който резултата излиза за 15мин и аз казах добре и затворих.
Аз си направих теста на 25 в 11:30часа резултата ми излезе на 26 в 14:00часа и викам значи моя тест е Елайза но си викам аз не си направих в централната лабаратория теста не се знае кога пратиха кръвтами за изледване
И званах в лабораторията в която ми взеха кръв и питах за тестовете и от там ми отговориха че когато те пускат бърз тест резултата излиза в рамките на деня и ми казаха ние до 12часа взимаме кърв тоест куриера идва 12часа взима пробите и ги кара в централната лаборатория да ги изледват и ако е бил моя тест бърз щеше да излезе в същия ден а не на следващия нали така ?